یک شهروند مشهدی یک اصله درخت توت چند ساله را که مانع دید مغازه اش، بود بدون مجوز و اطلاع شهرداری قطع کرد! 

توقف بیجا مانع کسب است، درخت باشی قطع میشوی! 

 به گزارش قدس خراسان، عصر یکشنبه فیلمی به دستمان میرسد که نشان از قطع درختی سبز در بلوار شهید کریمی مشهد دارد. 

موضوع را از شهرداری منطقه دو که ساختمان آن هم اتفاقا در همین بلوار قرار دارد، پیگیری میکنیم.  

بعد حدود یکی دو ساعت از طریق مسئول روابط عمومی شهرداری منطقه 2 مطلع میشویم قطع درخت بدون مجوز و اطلاع شهرداری، توسط صاحب یکی از مشاوران املاک صورت گرفته است. 

سعید کاشانی فر میگوید: در پی این گزارش، به این فرد متخلف اخطار داده شد و پرونده به کمیسیون ماده 7 ارسال شد تا در آنجا بررسی و تصمیم گیری شود. 

قطع درخت سبز آن هم در روز روشن و در یک محله پررفت و آمد در مرکز شهر موضوعی نیست که راحت بتوان از کنار آن عبور کرد. 

موضوع را از معاون خدمات شهری شهرداری مشهد که ریاست کمیسیون ماده 7 هم را هم برعهده دارد، پیگیری میکنم. 

علی نجفی ضمن ضمن تاکید بر برخورد با این شهروند متخلف میگوید: در ترکیب جدید کمیسیون ماده 7، نماینده دستگاه قضایی هم حضور دارد و میتوان گفت که این جلسات شبهه قضایی شده است. 

رییس کمیسیون ماده 7 شهرداری مشهد ادامه میدهد: علاوه بر این برای قطع درخت جرم انگاری شده و ما فرد متخلف را بعد از جریمه نقدی که برایش در نظر میگیریم به دستگاه قضایی هم معرفی میکنیم، این طور نیست که مثل گذشته یک نفر درخت قطع کند و بعد بگوید جریمه اش را پرداخت میکنم. 

وی در پاسخ به اینکه حداقل و حداکثر جریمه نقدی برای افرادی که درختان را بدون مجوز شهرداری قطع میکنند، چقدر است، توضیخ میدهد که تعیین مبلغ جریمه به مواردی مانند قطر و سن درخت و منطقه ای که درخت در آن قرار دارد، متغیر است، ممکن است برای درختی 5 میلیون جریمه در نظر گرفته شود و برای درختی دیگر تا 300 میلیون باشد. 

نجفی عنوان میکند: وقتی شهروندان به شهرداری اطلاع میدهند درختی به هر دلیل باید قطع شود شهرداری بررسی میکند و اگر عذرشان موجه باشد این اجازه این کار را میدهد به عنوان مثال برای ساخت و ساز پروانه صادر شده اما هیچ راهی برای ایجاد پارکینگ وجود ندارد جز قطع درخت، در این شرایط شهرداری اجازه میدهد. 

وقتی از معاون خدمات شهری مشهد در خصوص راه حلی غیر از قطع درخت سوال میپرسم، موارد دیگری مثل جابجایی و روت بال را عنوان میکند. 

وی میگوید: جلسات کمیسیون هر 15 روز یک بار تشکیل میشود و هر بار حداقل 150 پرونده درباره قطع درختان چه به صورت تخلف چه به شکل درخواست به دست ما میرسد که باید بررسی شود. 

گفتنی است؛ کمیسیون تشخیص باغات یا کمیسیون ماده 7 شهرداری در ماده ۷ آیین نامه قانون اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز جهت تشخیص باغات و وظایف دیگری پیش بینی شده است و تمام درخواست ها در زمینه هرس و قطع درختان، منوط به تصمیم اعضای کمیسیون ماده 7 است. چنانچه شخص یا ارگانی بدون هماهنگی این کمیسیون اقدام کند، خلاف قانون عمل کرده و مطابق قانون با وی برخورد خواهد شد. شهرداری ها بر اساس قانون و آیین نامه مورد نظر از طریق سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اقدام می کنند. یعنی تمام پیمانکاران و مالکان ساختمان های در حال ساخت را مکلف به برخی اقدامات می کنند. از جمله اینکه از هر گونه آسیب به درختان که در مجاورت املاک در حال ساخت قرار دارند، خودداری و از تخلیه مصالح ساختمانی در بستر درختچه‌ها و درختان که مانع رسیدن آب و بروز شرایط بحرانی برای آن‌ها می‌شود، جلوگیری کنند.

خبرنگار: معصومه مومنیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.